Debitare Waterjet

utilaj waterjet, taiere cu jet de apa, debitare

Avantajele taierii cu jet de apa:
- pot fi taiate piese cu o geometrie complexa din aproape orice material
- se elimina operatiile ulterioare de finisare
- viteza ridicata de prelucrare a diverselor tipuri de materiale
- pierderi minime de materie prima
- nu se foloseste caldura, ceea ce este important in cazul materialelor usoare
- calitate si precizie ridicata;
- pot fi prelucrate materiale variate: otel, metale neferoase, lemn, materiale sintetizate, ceramica, sticla, marmura, granit, aluminiu, mase plastice, cauciuc, beton, beton armat, granit, bazalt, cuartit, caramida, fonta, bronz, plumb, cupru, alumina, placi ceramice, kevlar, grafit, sticla (in afara de sticla securizata).

Parametri tehnici:
- dimensiuni maxime de taiere: 3000×2000 mm
- grosime maxima: 70 mm (nu exista conicitate indiferent de grosime)
- utilaj cu comanda numerica CNC.

Formatele de fisiere acceptate pentru waterjet sunt:
Pdf. – desenul aratand dimensiunile, materialul, grosimea si cantitatile necesare
Dfx. – AutoCAD
Cmx. – fisierul Corel Drawing trebuie sa fie salvat ca CMX
Cdr. – Corel Draw - desenul aratand dimensiunile, materialul, grosimea si cantitatile necesare

Tehnologia de taiere cu jet de apa la o presiune mare, este cea mai inovatoare tehnologie introdusa pe piata in ultimii ani si reprezinta varianta optima in procesul de taiere pentru o gama larga de produse. Taierea cu jetul de apa confera rapiditate, precizie si calitate in acelasi timp.

Toate materialele chiar si cele ce reprezinta un design mai complex pot fi taiate folosind acest aparat ce este foarte precis si rapid.

Aceasta tehnologie poate fi folosita in mod avantajos in lucru cu materiale care nu suporta solicitari termice sau mecanice, deci nu compromite caracteristicile fizico-chimice ale materialului in cauza.
Precizia taieturilor executate cu acest aparat este de 0,07 milimetri la un metru liniar, iar grosimea jetului de apa este variabila intre 0,5 mm si 0,9 mm. Grosimea maxima a materialelor care pot fi taiate este in prezent de 70 mm.

Avem capacitatea de a taia cu jet de apa piese de aproape orice tip de material, inclusiv: marmura, piatra, granit, gresie, plastic,  cauciuc,  sticla, inox, cupru, otel, titan,  aluminiu.

Domenii de activitate unde se utilizeaza taierea cu jet de apa:
Industria aerospatiala; Industria miniera; Industria automobilelor; In procesele de fabricatie; In educatie.

Tehnologia cu taiere cu jet de apa este o tehnologie de ultima generatie de prelucrare a materialelor. Datorita versatilitatii si usurintei de operare aceasta se foloseste in diverse industrii, inclusiv industria miniera si industria aerospatiala pentru taierea, fasonarea si alezare. Aceasta completeaza alte tehnologii, cum ar fi taierea cu laser si cu plasma, frezare, prelucrare.
Beneficiul principal al taierii cu jet de apa este acela ca poate taia majoritatea materialelor cu acuratete, fara utilizarea caldurii, deci nu vor fi zone afectate de caldura la terminarea produsului, ceea ce este important in cazul materialelor usoare.
Avantajul debitari cu jet de apa este acela ca deschide o noua era in utilizarea de materiale care au fost in mod traditional dificil de procesat.
Cele mai multe materiale pot fi taiate in orice forma. Taierea cu jet de apa nu deterioreaza finisajul suprafetei. Masinile taie materialul rece, nefiind schimb de caldura sau schimbari de temperatura.
Taierea cu jet de apa este adesea utilizata in timpul fabricarii pieselor de masini. Este metoda preferata in cazul in care materialele taiate sunt sensibile la temperaturi ridicate.

Taierea cu jet de apa are un numar de avantaje fata de taierea cu laser:
Poate taia un numar mai mare de materiale;
Nici o zona afectata de caldura cu jetul de apa;
Jetul de apa este mai ecologic;
Waterjets sunt mai sigure;
Toleranţe mai bune pe piese mai groase;
Piese mai bine finisate la margini;
Taierea cu jet de apa are precizie mai mare in curbe si unghiuri.
Cel mai important avantaj al taierii cu jet de apa in comparatie cu taiere cu plasma este acela ca functioneaza la temperaturi mult mai mici.