Debitare Plasma

debitare cu jet de plasma, taiere otel, cupru, aluminiu

Parametri tehnici:
- dimensiuni maxime de taiere: 2500×1350 mm
- grosime maxima: 20 mm
- utilaj cu comanda numerica CNC.
- fisiere suportate: DWG, DXF, PDF, CDR
- toleranta +/- 1mm

Aplicatii:
Primele aplicaţii ale tăierii cu plasmă au fost orientate asupra aluminiului şi aliajelor sale. Ulterior procedeul s-a dezvoltat asupra oţelurilor inoxidabile, oţelurilor carbon şi metalelor neferoase.

Debitarea cu plasma a profilelor este un proces care este folosit pentru a taia profile din oţel şi alte metale de grosimi diferite (sau, uneori, alte materiale), utilizand plasma. În acest proces, un gaz inert (în unele unitaţi, aer comprimat) este suflat cu viteza mare dintr-un ajutaj, în acelaşi timp, un arc electric este format prin care gazul de la duza la suprafaţa de taiat, transformand o parte din gaz in plasma. Plasma este suficienta de fierbinte pentru a topi metalul ce trebuie taiat şi se deplaseaza suficient de rapid pentru a sufla metal topit departe de taietura.

Plasma este a patra stare a materiei.Este o substanta asemanatoare celei gazoase fiind un amestec de electroni, ioni pozitivi si particule neutre (atomi sau molecule) care se gasesc intr-o continua si dezordonata miscare.Concentratiile electronilor si ionilor sunt aporximativ egale, astfel ca din punct de vedere macroscopic plasma este electric neutra.
Plasma este caracterizata printr-o conductivitate electrica mare, interactioneaza cu campurile electrice si magnetice si este o sursa de radiatii electromagnetice cu spectru larg (infrarosu, vizibil si ultraviolet). Gradul de ionizare, natura mediului gazos si gradul de reconditionare determina temperatura plasmei care variaza intre limite foarte largi incepand de la temperatura mediului ambiant (plasma din tuburile cu descarcari in gaze rarefiate) pana la milioane de grade Kelvin.
In constructia masinii se foloseste plasma cu temperaturi cuprinse intre 6000o-3000oK. In acest domeniu de temperaturi plasma se obtine prin comprimarea radiala si axiala a arcului electric cu ajutorul unor gaze plasmagene.
Tehnologia de debitare cu plasma numara mai mult de 50 de ani de istorie, începand înca din timpul 2a Razboi Mondial. Avioanele trebuiau sa fie facute … mai rapid decat este posibil, şi aceasta necesitate a accelerat inventarea debitarii cu plasma, cu un gaz protector care înconjoara jetul de plasma şi minimizeaza oxidarea suprafaţei taiate.
În procesul de tăiere cu plasmă un arc constrâns (arcul de plasmă) topeşte local materialul şi îl îndepărtează cu viteză mare, realizând rostul de tăiere.
Gradul mare de concentrare a energiei şi temperatura ridicată a arcului de plasmă(10 000 – 14 000oC), fac posibilă tăierea metalelor şi aliajelor metalice, conducatoare electric, ce nu pot fi tăiate cu oxigen, oţeluri înalt aliate refractare şi inoxidabile, aluminiu, cupru, titan şi aliajele lor, etc.

Comparativ cu tăierea cu oxigen, energia dezvoltată de arcul cu plasmă este mult superioară, rezultând viteze mari de tăiere. Tăierea cu plasma asigură o calitate ridicată a tăieturii (netezire a suprafeţei tăiate), zona de influenţă termică de extindere redusă, astfel încât piesele prelucrate cu plasmă pot fi introduse în procesul de sudare fără a fi necesară o prelucrare ulterioară.
Faţă de tăierea cu oxigen costul echipamentului este mai ridicat, consumul energetic este mai mare şi pericolul de accidentare şi noxele mai pronunţate.

Procedeul are flexibilitate ridicată, gerenatorul de plasma poate fi montat pe un echipament de tăiere mecanizată sau robot.
Eficienţa energetică a procesului este bună permiţându-se viteze mari de tăiere. Astfel productivitatea este bună costul pe metru liniar de tăietură fiind scăzut.