Plasma

Parametri tehnici:
- dimensiuni maxime de taiere: 2500×1350 mm
- grosime maxima: 20 mm
- utilaj cu comanda numerica CNC.
- fisiere suportate: DWG, DXF, PDF, CDR
Avantajele debitarii cu plasma:
- viteza mare de taiere
- de 4-5 ori mai ieftin ca waterjet
- toleranta: +/- 1mm
- nu necesita prelucrari ulterioare debitarii

tehnologie taiere cnc router plasma debitare cnc plasma otel, aluminiu, cupru, aliaj taiere jet de plasma otel dur, aluminiu, cupru
La taierea cu jet de plasma, datorita concentratiei mari de energie intr-un spatiu restrans, se pot atinge temperaturi foarte inalte sub un puternic efect de suflu. Materialul piesei este incalzit pana la topirea unui strat, dupa care se sufla din taietura cu jetul de plasma. La grosimi ale pieselor mai mari de 10 mm, jetul de plasma este inlocuit de un arc de plasma (caldura degajata in sectiunea taieturii este mai mare).
Jetul de plasma ajuta la taierea otelurilor bogat aliate, aluminiu si a cuprului.

Grosimea semifabricatului debitat cu jet de plasma poate fi de pana la 20 mm si chiar mai mult. De retinut insa ca, o data cu cresterea grosimii semifabricatului debitat, cresterea densitatii de curent nu mai conduce la o crestere proportionala a vitezei de taiere. Aceasta se datoreaza faptului ca o mare parte a energiei termice este consumata la extinderea zonei influentata termic care, pentru un rost de taiere b = 1,5 mm, poate capata o extindere de 0,24 mm.

Tehnologia tăierii cu plasma este foarte sensibilă la modul de prelucrare al suprafeţei de tăiat (defecte interioare, starea suprafeţei, etc) precum şi la păstrarea distanţei constante intre piesa şi jet. În special , poate prezenta o problemă formarea aşa-numitului ‘arc dublu, adică posibilitatea de a intra în contact rezidurile rezultate în urma tăierii şi capul de tăiere.